PARADISÖ

Lite spontant, som det mesta varit på den här restan, bestämde vi oss för att det var dags för lite ö-häng. Så vi bokade biljetter och igår anlände vi hit till Koh Ron. Båtresan var en ren mardröm. Efter ca en kvart började jag känna sjösjukan smyga sig på och snabbt blev det det enda jag kunde fokusera på. Jag var övertygad om att jag skulle få lov att springa till kanten av båten om jag rörde mig det minsta, så jag satt stilla. En man tipsade om att det blev bättre om man lade sig ned och stängde ögonen, vilket jag tillslut gjorde. Det var min räddning och efter ett tag var det nästan helt borta. Jag låg med huvudet i knät på Daniel och snyftade lite bakom solglasögonen av lättnad och för att Daniel var så himla snäll. 
 
När vi väl kom fram gick vi till första bästa ställe och bokade en bungalow för natten. Här på ön finns det bara elektricitet några timmar om dygnet, så några bekvämligheter som AC finns inte och samma sak verkar det vara med vatten. Bungalowen var dock helt annat än vindtät, så värmen var inget problem. Det gjorde också att råttorna hade fri passage in och ut!
 
 
Ön är iallafall väldigt.. turistig, men stränderna är superfina. Människorna är mellan 18-30, men stämningen är väldigt avslappnad. Överallt springer de runt valpar och kycklingar. Det går till och med runt en buffel (tror vi iallafall) fritt på stranden. Vi har hittat ett litet mysigt utomhuskök där man får en otroligt god fried rice för 1,5 dollar. Tyvärr har det regnat från och till sedan vi kom hit och idag när vi tänkte hänga på stranden tvingades vi avbryta för att himlen totalt öppnade upp sig, men först tog vi oss ett härligt dopp i regnet! Vi har bytt från vår bungalow till ett mindre rum. Trots att vi inte har någon egen toalett (den vi hade var inte mycket att skryta över) föredrar vi nya stället. Billigare, mer socialt och trevligare!
 
 
Här ska vi nog hänga nu i några dagar. Förhoppningsvis hinner jag glömma bort hur hemskt båtresan var lagom tills det är dags igen ;). Nu sitter vi nere i en soffa på guesthouset, precis intill vattnet och har just sörplat i oss en varsin godricka. Daniel drack iskaffe och jag en banan/dragonfruit-shake (Bästa blandningen!!) och för ett tag sedan spelade de låtar med Roxette, vilket gav oss lite hemkänsla. VI NJUUUTER!! :)